Dieselpartikkelfilter (DPF)

Et dieselpartikkelfilter (DPF) har jobbet för kontroll av utsläpp från diesel fordon. Diesel partikel filtrets jobb är att fånga partikel material (sot) från fordonets avgasemissioner.

För denna partikel filter ska fungera korrekt måste kontrolleras och rengöras regelbundet DPF. De flesta bilar har en automatisk förnyelse vilket innebär att systemet bränna rent av extremt hög temperatur, något som normalt skulle resultera i vit rök från fordonets avgaser.

men om förnyelse misslyckas att slutföra, sootoppbygging kommer att inträffa som kommer att påverka bilens prestanda och göra potentiellt orsaka en rad farliga och kostsamma problem med fordonet. Regenerering misslyckande är oftast förknippas med det fordon som används 'liten' och inte få utföra nödvändig tid för att få tillräcklig varm motor, eksostempereatur och körning för regenerering.

Om ditt fordon kämpar med tät partikelfilter, kan det uppstå en varning lampa/motor lampa/DPF lampa som blinkar eller lyser i instrumentpanelen. Vänligen inte bortse från detta-det kan snabbt bli dyrt med extra kostnader!

Vad man kan göra:

# DPF-regenerering: Vi kan hjälpa dig att starta en fullständig DPF-regenereringsprosess med hjälp av våra avancerade diagnostikverktyg.

# DPF-erstatning: Om DPF är så fullt att det inte kan repareras, kan vi ersätta dieselpartikelfilter med en ersättare slang eller ta ut filtret släpper och ansluta sig systemet i motorn kontroll enhet, vanligen till en bråkdel av återförsäljare kostnaderna.

# DPF-rengjøring: Vi erbjuder en komplett DPF-rengjøringstjeneste. Där vi skölj och rengör bilens partikelfilter. Detta är gjort med specialverktyg och speciell rengöringsvätska för rening av partikelfilter, kombinerat med detta har vi också Rengör spridarna för att hjälpa partikelfilter att starta regenereringsprosessen vid lägre temperatur och bränna DPF mer fullständigt.

# DPF-programmering: Om du har fjærnet DPF-core från fordonet självt, kan vi omproggrammere bilens ECU att stänga av fordonets partikel filtersystem, så att någon varning lampor för detta inte visar upp.

Referenser

Tommel opp

Christopher Christensen

May 08 at 18:17
Christopher Christensen

Jeg fikk bilen min chippet på dagen uten noe motstand og Odin var veldig flexibel og holdt avtale. Ordnet det på 40 minutter så var det plutselig en annen bil å kjøre. Ikke mye som minner om diesel lenger! Sinnsyk dreiemoment, rask gassrespons, mindre forbruk og mindre dieselkakling på tomgang faktisk😄 Kjempe fornøyd!

Nour M. Ghazi

February 24 at 23:02
Nour M. Ghazi

Anbefales! Riktignok "bare" stage 1 mapping, men Q'a ble vesentlig kvikkere i frasparket. Men nå frister det jo å se nærmere på stage 2 også! Får jo aldri for mye power. :-D Bilen ble uansett mye smidigere og mer lettkjørt, hvis man kan si det om en diger SUV. ;-)

Øyvind Skriver

July 27 at 16:51
Øyvind Skriver