Dieselpartikkelfilter (DPF)

Et dieselpartikkelfilter (DPF) har jobbet för kontroll av utsläpp från diesel fordon. Diesel partikel filtrets jobb är att fånga partikel material (sot) från fordonets avgasemissioner.

För denna partikel filter ska fungera korrekt måste kontrolleras och rengöras regelbundet DPF. De flesta bilar har en automatisk förnyelse vilket innebär att systemet bränna rent av extremt hög temperatur, något som normalt skulle resultera i vit rök från fordonets avgaser.

men om förnyelse misslyckas att slutföra, sootoppbygging kommer att inträffa som kommer att påverka bilens prestanda och göra potentiellt orsaka en rad farliga och kostsamma problem med fordonet. Regenerering misslyckande är oftast förknippas med det fordon som används 'liten' och inte få utföra nödvändig tid för att få tillräcklig varm motor, eksostempereatur och körning för regenerering.

Om ditt fordon kämpar med tät partikelfilter, kan det uppstå en varning lampa/motor lampa/DPF lampa som blinkar eller lyser i instrumentpanelen. Vänligen inte bortse från detta-det kan snabbt bli dyrt med extra kostnader!

Vad man kan göra:

# DPF-regenerering: Vi kan hjälpa dig att starta en fullständig DPF-regenereringsprosess med hjälp av våra avancerade diagnostikverktyg.

# DPF-erstatning: Om DPF är så fullt att det inte kan repareras, kan vi ersätta dieselpartikelfilter med en ersättare slang eller ta ut filtret släpper och ansluta sig systemet i motorn kontroll enhet, vanligen till en bråkdel av återförsäljare kostnaderna.

# DPF-rengjøring: Vi erbjuder en komplett DPF-rengjøringstjeneste. Där vi skölj och rengör bilens partikelfilter. Detta är gjort med specialverktyg och speciell rengöringsvätska för rening av partikelfilter, kombinerat med detta har vi också Rengör spridarna för att hjälpa partikelfilter att starta regenereringsprosessen vid lägre temperatur och bränna DPF mer fullständigt.

# DPF-programmering: Om du har fjærnet DPF-core från fordonet självt, kan vi omproggrammere bilens ECU att stänga av fordonets partikel filtersystem, så att någon varning lampor för detta inte visar upp.

Referenser

Ordentlig service fra denne karen! Trygg kar, man får svar på alt man måtte ønske å spørre om! Meget fornøyd kunde!

Erik Johan S

July 09 at 11:53
Erik Johan S

Veldig fornøyd med optimaliseringen på min Audi a6 3.0 tdi, som var litt kranglete lese ut fil og legge inn ny fil. Så etter en ny tur innom ble dette fikset og fikk en "ny" bil uten at det kostet meg en kr mere. Anbefalte dette til min far som kjøpte seg en ny bil som var av typen som er strupet ned for bli billigere for norske avgifter og det var stor forskjell. Når man opplever biler som min Audi som byr på litt større utfordringer enn plug and play. Så setter man pris på både garantier, kunnskap og GOD service... Dere er flinke og VELDIG god service og garantier på jobben... Kan trygt anbefale dere videre :-)

Jorulf Brudeseth

November 14 at 19:05
Jorulf Brudeseth